Афганістан – наш біль…

4-афганистан«Афганістан – наш біль…», - так називався мітинг пам’яті, приурочений вшануванню загиблих в Афганістані воїнів Чернівецької області. З кожним роком історія все далі віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не в силі викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності військовому обов’язку тих, хто став гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Саме у ці вересневі дні біля Монументу загиблим землякам в Афганістані зібралися усі небайдужі та представники влади, щоб вшанувати пам’ять загиблих у ті страшні воєнні роки. Ведучі - Світлана Шалаєва та Любов Жалоба зачитували уривки з листів хотинських воїнів, в яких вони, перебуваючи у вогняних точках, намагались все ж таки підтримувати своїх рідних, не розказуючи усі жахи війни. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять відважних Віктора Маковійчука з Шилівців, Дмитра Венгерського з Хотина, Григорія Бурденюка з Данківців,Володимира Яцюка з Анадол, які з тієї війни не повернулися…

До усіх присутніх звернулися голова районної організації ветеранів Афганістану Сергій Трачук та перший голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Петро Раца. Учасники зразкової аматорської вокальної студії «Муза» (керівник - Оксана Кульчицька) Ростислав Панівський, Влада Перепічка та Анна Романюк виступили з музичними композиціями «Над Землею тумани» та «У нашому серці».