День вишиванки та день Європи у Хотині

День вишиванки та день Європи у Хотині З давніх-давен наші предки глибоко шанували ясне Сонце, живу Землю, рідну Матір, святу Берегиню, вічне Дерево Життя. І цю шану та любов предки висловлювали у чарівних природних візерунках, якими прикрашали свій одяг, взуття, помешкання. Вишиванка й сьогодні залишається нашою візитівкою у Європі.

 17 травня перед Хотинським районним будинком народної творчості та дозвілля зібралися мешканці міста у різноманітних вишиванках, щоб відзначити День української вишиванки та День Європи. Під час заходу звучали пісні у виконанні Ольги Бонар та Діани Федишин, вихованок зразкової аматорської студії вокального співу "Щасливі діти" (керівник - А. Татарчук).

    Того дня присутні згадали про страшні події, які сталися упродовж 18-21 травня 1944 року. Ведучі заходу - Світлана Шалаєва та Любов Жалоба закликали присутніх засвітити свічку пам'яті та вшанувати невинно загиблих під час геноциду кримськотатарського народу.

 Завершилося святкове зібрання флешмобом "Вишиванка єднає нас", під час якого учасники хореографічних колективів "Крок вперед" (керівник - В. Тамазликар) та "Сяйво" (керівник - Л. Борденюк) вибудувалися у формі тризуба та запустили в небо вишивану сорочку.