День добровольця у Хотині

  День добровольця у ХотиніДнями у малому залі Хотинського РБНТД відбувся районний семінар-нарада працівників закладів культури Хотинського району. Опісля вшановували українських добровольців.

 Розпочалася нарада темою “Нові підходи до виховання патріотизму та особлива актуальність у руслі сьогодення” та презентацією відеоролика “Мужність і героїзм добровольчих батальйонів”. Відтак на семінарі говорили про патріотизм як суспільну та особисту цінність (начальник відділу культури Хотинської РДА, учасник АТО Юрій Марко), форми та методи національно-патріотичного виховання (провідний методист РБНТД Світлана Шалаєва). Аналітичний огляд-рекомендацію про роль клубних закладів у вихованні патріотизму та сучасні підходи роботи здійснила (завідувач сектору культурно- освітньої та дозвіллєвої роботи Альона Татарчук.

 По завершенню доповідей відбувся вечір- зустріч до Дня українського добровольця “Справа честі та обов’язку”, який підготували провідний методист Світлана Шалаєва та художній керівник Марія Кириленко.

 Родичі загиблих добровольців Хотинщини, представники міської та районної ради, добровольці Хотинщини та громада міста зібралися, щоб вшанувати пам’ять загиблих воїнів та нагородити бійців, які добровільно вирушили на Схід нашої країни, аби забезпечити нам мирне майбутнє. Під час заходу перед присутніми виступили міський голова Хотина Микола Головльов, перший заступник голови Хотинської РДА Володимир Марцинкевич, голова Хотинської районної ради ОлександрПлаксивий. Вони вручили землякам пам’ятні відзнаки «Доброволець». Ці відзнаки отримали Олександр Паращук, Ілля Мартинюк, Микола Шинкарюк та Світлана Кондратюк - матір Сашка Коваля (відзнаку сина їй вручили посмертно)...

 Перед присутніми також виступили депутат Чернівецької обласної ради Любов Годнюк, настоятель храму Різдва Христового міста Хотин, ієрей Дмитро Шора, заступник голови Хотинської РДА, доброволець Андрій Коломієць та доброволець Олександр Паращук.

 Розпочався захід із щемливого діалогу матері та дружини загиблих героїв. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув, хто поклав своє життя на вівтар неоголошеної війни. На екрані демонструвалися відеосюжети про страшні події на Сході нашої країни, про бойові дії та про витримку і мужність наших українських чоловіків. Сюжети змінювалися художніми номерами. Хореографічною композицією “Сповідь дитячої душі” потішили учасники зразкового аматорського хореографічного колективу сучасного танцю “Крок вперед”. Піснями “Не твоя війна” виконала Вероніка Зінзюк, «Мальви” - Лілія Лепцьо. “Не грайтесь, діти, у війну” заспівали учасники зразкової аматорської вокальної студії, “Це моя країна – це мій рідний край» виконала Анастасія Рибак, “Плакала калина” – учасники зразкової аматорської вокальної студії “Муза” Хотинського РБНТД.

 “Війна ще не закінчена, але ті добровольці, які на початку військової агресії з боку Росії пішли захищати нашу країну, зможуть стати людським потенціалом, на якому будуватиметься якісно нова держава. І ці добровольці розуміють, що навіть тоді, коли припиняться постріли в зоні АТО, їхня війна буде продовжуватися. Війна за сильну, незалежну демократичну країну” – такими словами закінчився захід.