Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/May/93
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/May/93

Вистава "Чарівна квітка" потішили юних та дорослих хотинчан

21 травня юні та дорослі хотинчани мистецтва мали змогу переглянути виставу "Чарівна квітка" у постановці талановитих аматорів театру юного глядача Хотинського РБНТД (режисер - Леся Микитенко).

Справжня феєрія, чарівна і чудова відбувалася на сцені – стрімкий калейдоскоп пригод і перевтілень, де казкові події переплітаються із зворушливо-романтичними та колоритними гумористичними сценами. Оригінальний задум режисера поєднав у виставі мотиви кількох казок, що стало несподіванкою для глядачів і водночас неймовірно захоплювало: як вирішиться цей закручений сюжет? Та багата творча уява Лесі Микитенко дозволила створити настільки оригінальну сценографію, яка у поєднанні із невимушеною грою акторів нікого не залишила байдужим.

То про що ж вистава? Про найголовніше у житті: про те як чистота душі, безпосередність і правдивість перемагають жорстокість, брехню й пихатість, а справжнє, щире кохання долає підступність і заздрість. Про справжню дружбу і про те, що добро все ж завжди перемагає зло, як у всіх казках нашого дитинства...

На розкриття теми працює все – і красиві, продумані до дрібниць костюми та грим акторів, і музичне та хореографічне оформлення вистави. А художня гра світла і тіні та мультимедійні декорації викликають просто  фантасмагоричні відчуття, миттєво переносячи глядачів з-під зеленого шатра лісу до темного лігва Баби Яги, або з вируючого ярмарку до селянської хати, а звідти – у розкішний королівський палац…

Але найбільше вражала робота юних акторів. Кожен з них виразно малює характер свого персонажа жестами, мімікою, інтонацією. Це і зарозуміла, норовлива принцеса (Владислава Перепічка) із підлабузливими придворними (Олександра Кас’ян, Вікторія Сметаніна, Анна Романюк, Богдан Романюк, Максим Лєнковський, Андрій Сметатнін), і умисне злісливі, глумливі, лукаві Баба Яга (Олександра Мусько) з кікіморами (Дар’я Яцюк, Віталіна Мельник) та лісовиком (Руслан Трачук), і дружні, співчутливі лісові звірята (Серафим Романюк, Евеліна Бойко, Михайло Микитенко, Катя Яцюк, Ольга Шивгеніна, Валентина Чернявська, Вероніка Федоруца, Ангеліна Гущак), і ніжні, полохливі феї (Ангеліна Гущак, Анна Горбатюк, Вероніка Федоруца, Каріна Волошина, Ліза Доманчук).

Позитивний заряд добра та незламної віри у його перемогу несуть публіці головні герої – Любава (Анна Микитенко) та Іван (Роман Мігалатюк). До слова, юній виконавиці неабияк вдалася й протилежна за характером роль, коли драматичний поворот у сюжеті перетворив милу, добру Любаву на лихе, капосне дівчисько. Заслужений успіх мали й колоритна, комічна у своїй жадобі до наживи пара – мачуха (Світлана Шалаєва) та її дочка (Ніна Пенерджі). Хоча їхні ролі й не головні, проте додають неповторних гумористично-саркастичних барв у загальну гаму. Зрештою, навіть зла мачуха стає доброю, і в цьому – повчання молодому поколінню.

22 травня у Хотинському РБНТД цю виставу у рамках обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Буковинська театральна весна» - 2017 мали змогу переглянути члени журі у складі Миколи Шкрібляка, директора УМЦКБ, Григорія Сорочана, завідувача цикловою комісією режисерських дисциплін Чернівецького обласного училища мистецтв ім. С. Воробкевича, Іванни Стеф’юк, методиста УМЦКБ, літературознавця, поетесси, письменниці, Яни Соловей, методиста з театрального жанру УМЦКБ. Члени журі високо оцінили виставу, а Микола Шкрібляк щиро дякував юним артистам.  

 

{gallery}2017/May/93{/gallery}