Допомагаємо нашим захисникам

318416155 183828530974372 1218640858213622972 nНас не зламає війна,

Наша віра єднає серця,

Україна навіки жива!

Україна це наша земля!

Під таким гаслом наша громада об’єдналася, йдучи до спільної мети — Перемоги добра над злом. Пам’ятаймо, що кожен здобуває Україні перемогу на своєму фронті, адже підтримка наших захисників дуже важлива. З початку вторгнення окупантів допомога від наших земляків спрямовувалася до новоствореної територіальної оборони, військкомату, прикордонників. Нашим захисникам, відвантажено 101 передачу (450 посилок).

Посилки формують працівники Кельменецького ЦБНТД із наявних продуктів та речей у пункті допомоги й передають волонтерам, родичам захисників, відправляють «Новою поштою», або представники пункту доправляють її самотужки.

Тривалий час пункт прийому та видачі гумдопомоги в Кельменецькій селищній територіальній громаді співпрацює з Ігорем Солодюком. З квітня пан Солодюк особисто відвідує з гостинцями наших захисників на передовій. Після замовлень наших захисників та прохань родичів доправити за певною адресою посилки, які неможливо доставити «Новою поштою», Ігор Олександрович разом з нами формує 1-2 поїздки на місяць. Цього разу найбільший подарунок був від жительок села Грушівці. Любов Стаднійчук та її сусідки Раїса Довга і Таїсія Заворотна з внуком Ростиком вже не вперше напекли боханці з горохом та часником. А ще славні ґаздині замастили голубці в печі. Почувши про це, Ангеліна Верлан, завідувачка клубу разом з мамою Лілією Єрофєєвою та Яною Биховською, завідувачкою філії бібліотеки села Вовчинець погодилися в таких нелегких умовах спекти боханці, хліб, рулети, на які так чекають наші хлопці.

Ігор Олександрович завжди наголошує, щоб хліба пекли якомога більше. Адже хлопці його розламують і притуляють до себе зі сльозами на очах... Приємним сюрпризом для наших захисників був приїзд селищного голови Богдана Олійника, який двічі відвідав земляків на передовій. Користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку всім, хто долучається до великої справи, надаючи допомогу продуктами харчування, засобами гігієни, одягом і транспортом: фермерам Денису Ілашу, Віталію Потерейку, Володимиру Круглому, Івану Свириді, Віктору Нідєльському, Анатолію Усатому. Приватним підприємцям та їхнім родинам: Лоліті Костіній, Василю Спасику, Віктору Кушніру, Олександру Чварюку, Олегу Книшу, Сергію Давидному, Олені Філіпчук, В’ячеславу Кульчак, Антоніні Фортуні, Віктору Решетніку, Лілії Колтунській, Юлії Андрущак, Андрію Горбишену, Сергію Янчук, адміністрації магазину “Нива”, Надії Кирилюк, Олегу Рябому, Сергію Лупашко, Вадиму Кондрацькому, Людмилі Лісничук, Тетяні Твердохліб, Віталію Якимчуку, Зореславі Деревянко, Володимиру Лончині, Олені Ілаш, Івану Пилипчуку, Ірині Михайлині, Надії Ткач, Андрію Гульчак, Марії Тимінській, Марії Дзензерській, Анатолію Мітітюк, нашому захиснику - Віталію Крецулу, учаснику ООС, який після поранення під час реабілітації самотужки, однією рукою за кермом, возив допомогу на передову, Тетяні Лазбень, Ірині Натрасенюк, координаторці учасників групи «Добрі серця», Аллі Сторчак.

Від початку війни випічкою наших воїнів забезпечували Росошанівський, Бернівський, Мошанецький НВК, Кельменецький професійний ліцей, сім'я Слухінських з села Вовчинець, Олена Вакуляк, Леся Козак, Ірина Дерев'янко, Ада Циганюк, Яна Німець та інші.

Сьогодні не можна не згадати про старостинські округи. Від початку повномасштабної війни села нашої громади включилися у роботу на повну потужність.

Українці — нація непереможна! Україна була, є і буде! Слава Україні! Слава Захисникам! Слава Волонтерам!

Алла ІЛАШ,

директорка ЦБНТД, керівник пункту прийому

та видачі гумдопомоги в Кельменецькій селищній територіальній громаді