І знову перемога!

1 3Сьогодні Маланка – це явище яким, мабуть, вже нікого не здивуєш. За роки Незалежності українці зуміли відродити чимало своїх автентичних традицій. І Маланка – одна з них. В кожному регіоні, в кожному селі є власні унікальні звичаї маланкування.

«Бузовицька Маланка» - не виняток. Упродовж багатьох років працівники культури та місцеві жителі відроджують традиції рідного села, збирають по крупинці оте наше, оте забуте. Сміх, жарти, веселощі, запал та неповторну атмосферу української святковості напередодні свята Святого Василія розносили учасники маланкового гурту до кожної бузовицької хати.

А 15 січня взяли участь у ІХ фестивалі маланок «Маланка-фест». Море емоцій, запальний настрій, неймовірні враження … І нарешті – перемога! Слід додати, що Народний дім села Бузовиця Кельменецької селищної ради (директорка - Інна Сташкевич) нещодавно виборов І місце за підсумками Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. Напевно, працівники цієї установи керуються принципом «бути кращими в усьому».

Самі бузовчани розповідають так:

- Ми йшли до перемоги не один рік. Це справа не одного дня, не одного пошитого костюма, не однієї вивченої репліки. І справа навіть не у копіткій праці, бо старався і творчо викладався кожен. Справа у вірі. У вірі кожного з нас у те, що ми – відновлюємо традиції не для перемоги, не для нагороди, а для того, щоб ще раз заявити, що ми є українці з неповторною щирою душею та своїми унікальними традиціями.