Земля предків - земля нащадків

 DSC014420 травня на Центральній площі смт Кельменці відбулися урочистості, присвячені Всесвітньому дню вишиванки.Театралізоване дійство "Земля предків - земля нащадків" стало особливим, оскільки до всіх присутніх "говорила" Вишиванка. Вона була головною героїнею усього заходу.

У тексті переплелися ниточки віршованого таланту Богдана Гури та його онуки Катерини Гури, яка своїм глибинним прозовим словом доторкнулася до душі. Вдало доповнили свято художні номери від колективу сучасного танцю "Натхнення" (керівник - Світлана Цвинтарна), фольклорного колективу "Зоряниця" (керівник - заслужений працівник культури України Віра Натрасенюк,) та Лесі Катеринчук.

Справжньою окрасою заходу став флешмоб у виконанні колективів сучасного танцю Кельменецького ліцею - опорного закладу (керівники - Оксана Дерев'янко та Світлана Цвинтарна) і Кельменецького ДЮЦу (керівники - Людмила Хоменко та Аліна Ясенчук).

Усі охочі мали змогу відвідати містечко майстрів, де були представлені вишивані роботи Галини Гарабажій та Оксани Пасічник, гобелени Ольги Лук'янової, книжкову виставку та дерево Кельменецької публічної бібліотеки. Глядачі могли зробити світлину на згадку, завітавши до тематичних фотозон.