Працівники культури Кельменеччини працюють дистанційно

viber240У зв’язку із запровадженням карантину в Україні працівники БНТД села Зелена Кельменецького району перейшли на дистанційну форму роботи з учасниками аматорських колективів. Вони працюють у телефонному режимі та за допомогою месенджера «Viber».

Керівники колективів постійно ведуть дистанційну роботу з учасниками аматорських колективів. Керівник народного аматорського ансамблю народного танцю «Зеленчани» М. Чорноморець працює з учасниками за допомогою месенджера «Viber», вивчаючи фрагменти танцю, згідно графіку репетицій. Аналогічні репетиції ведуться з дитячим аматорським ансамблем танцю «Зміна». Керівники народного аматорського фольклорного колективу «Дністрові серпанки» М. Пуюл та В. Пуюл працюють з учасниками в телефонному режимі, а також працюють в телефонному режимі з дитячим фольклорним колективом «Чишма». З учасниками аматорського театру пісні «Сузір’я» утворена група у «Viber», за допомогою якої керівник колективу С. Дроник надсилає текстові матеріали та проводить онлайн-репетиції. В такому ж режимі працюють гуртки художнього читання, естрадного співу, театру малих форм і театрального колективу.

Під час карантину найбільшу увагу працівники культури приділяють дітям, з якими працюють також за допомогою «Viber». Діти власноруч виготовляють вироби, малюють та надсилають фото своїх робіт. Окрім цього діти розповідають вірші та співають онлайн.

Налагоджена дистанційна робота із відділом культури, молоді та спорту Кельменецької РДА та районним БНТД, з якими була створена група «Культура Кельменеччини». Саме у цю групу надходять рекомендації по веденню клубної роботи та методична допомога.

За ініціативи відділу культури, молоді та спорту Кельменецької РДА та громадської організації «Активна молодь Кельменеччини» було створено онлайн-опитувальник щодо розробки стратегії розвитку культури, молоді та спорту на Кельменеччині.

Працівники БНТД займаються підбором матеріалів для поповнення репертуару колективів та працюють над сценаріями. Вони також працюють над виготовленням декорацій та розробкою художнього оформлення сцени для подальших концертів і театралізованих свят.

Турбуючись про здоров’я працівників та учасників аматорських колективів від самого початку карантину всім були надіслані рекомендації, як захистити себе від зараження коронавірусом.

Світлана ДРОНИК,

директорка Зеленецького БНТД