Над Україною Чумацький шлях схилився і шанобливо слуха Кобзаря

IMG 20200302 102852Приходить до нас свято навесні,

Як починають брунитись дерева

І ми, як шану, вірші та пісні –

Кладем до ніг своєму Кобзареві

Тарас Шевченко… З цим іменем сьогодні на планеті ідентифікується Україна та українці. Той, хто крізь алмазну грань Кобзаревого слова гляне у світ, той уже ніколи не спиниться в дорозі до ідеалу. Пізнавати Шевченка – це пізнавати історію, мучитися, страждати від того, що нашу предковічну землю багато разів намагалися поставити на коліна, і гордо усвідомлювати, що це не вдалося і не вдасться нікому в світі.

День народження і день його смерті стоять поряд – 9 і 10 березня. Між цими двома березневими днями – 47 років життя, які стали славою і гордістю українського народу.

2 березня бібліотекар юнацького абонементу Аліна Городецька спільно з вчителькою української мови та літератури Марією Олійник провели літературно-мистецьку годину «Над Україною Чумацький шлях схилився і шанобливо слуха Кобзаря». Цей захід відбувся міжучнями 8-В класу Кельменецького ліцею-опорного закладу.

Аліна Анатоліївна розповідала про відомі та невідомі сторінки життя і творчості народного співця, поета та художника Тараса Шевченка. Учні декламували вірші безсмертного Пророка та відповідали на цікаві запитання літературної вікторини «Чи знаєте ви Шевченка?», яку провела вчителька Марія Іванівна. Виступ учнів супроводжували мелодії відомих пісень, покладені на вірші поета. Усі охочі переглянули книжково-ілюстративну виставку «Пророче слово Кобзаря».