Високий лет великого співця

IMG 20191127 090219 1Яких вершин мені не досягти,

Я скрізь нестиму гордість на чолі,

Що колискове щастя висоти

Збагнув навіки на маминій землі.

М. Ткач

Такі слова сказав на всю Україну Михайло Ткач – наш земляк, відомий усьому світові поет-пісняр, кінодраматург, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, лауреат Державної премії України імені Т Г. Шевченка.

Михайло Миколайович Ткач був напрочуд щедрою на творчі доробки особистістю. У його арсеналі півтора десятки поетичних та пісенних збірок. Він був автором сценаріїв художніх фільмів, повнометражних документальних фільмів, фільмів-опер та короткометражок.

Йому подобалося випробовувати свої творчі можливості у різних мистецьких формах та жанрах. Йому завдячують своїм репертуаром відомі співаки краю. І хоча серце буковинця перестало битися у квітні 2007 року, він донині живе в піснях і пам’яті поціновувачів його творчості, а вдячні краяни щороку вшановують пам’ять митця.

26 листопада 2019 року з нагоди відзначення 87-ї річниці від дня народження Михайла Ткача у Кельменецькій центральній районній бібліотеці провели мистецьку панораму «Високий лет великого співця». Бібліотекарі розповіли користувачам чимало цікавих фактів з життя вірного сина рідної землі, ознайомили з творчим доробком митця. Шанувальники творчості поета-пісняра мали можливість прослухати записи фрагментів пісень М. Ткача, «Марічка», «Ясени», «Сину, качки летять», «Моя Україна» у виконанні відомих українських співаків.

Усі охочі мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку «Поезія на крилах мелодії», на якій представлені поетичні та пісенні збірки Маестро, повість «Хліб з добрих рук», матеріали з періодичних видань та книги-посвяти Світлани Телешман «Пісня Михайла Ткача», Василя Фольварочного «Сніг на зеленому листі». Це є ознакою того, що ім’я славного трудівника на мистецькій ниві нашої держави незабутнє.