Урочистості до дня Незалежності України у Кельменцях

68896933 347895136160226 1547704350015488000 o23 серпня у Кельменцях відбулися урочисті заходи з нагоди найбільшого державного свята – дня Незалежності України. Символічно, що урочистості розпочалися зі ста ударів дзвона на знак того, що Україна пам’ятає своїх Героїв. Вони символізували сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції.

Мешканці Кельменеччини також згадали полеглих героїв у боротьбі за незалежність - Ігоря Філіпчука з Нагорян, Олександра Паламаря з Кельменців, Олександра Гарбуза з Путриного, Івана Ротаря з Коновки, кельменчанина Сергія Ковальчука та Сергія Проданюка родом з Оселівки.

У рамках урочистостей, які відбувалися у районному будинку народної творчості та дозвілля, з вітальним словом до присутніх звернувся в.о. голови Кельменецької райдержадміністрації Ігор Урсуляк. Він зазначив, що нелегкою була дорога українського народу до проголошення незалежної держави. Кращих працівників району нагородили почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради. У концертній програмі взяли участь дует «А ми удвох», Леся Катеринчук, колективи сучасного танцю «Натхнення» і «Подих танцю», вихованці ДНЗ №1, Софійка Чебан, Руслан Дрозд, Дмитро Требик, дует «Берегиня», хореографічний дует у складі Ірини Букатко та Василя Комова, вокальний ансамбль «Веретенце» народного дому села Бузовиця, оркестр народних інструментів та народний аматорський вокальний ансамбль «Журавка».

По завершенні концертної програми народний аматорський ансамбль народної пісні «Родина» презентував музично-театралізовану композицію «Хліб наш насущний». Ведучими заходу були Ольга Буряк та Богдан Дерев’янко.