Урочистості з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Кельменцях

59967198 280770616206012 5747665375995101184 o9 травня у Кельменцях відбувся урочисто-траурний мітинг, присвячений 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Центральними вулицями районного центру під звуки духового оркестру та синьо-жовтими прапорами пройшла хода. У строю лише кілька ветеранів Другої Світової війни, воїни-афганці, учасники АТО, жителі районного центру, трудові колективи установ, організацій району, учні та вчителі Кельменецького ліцею – опорного закладу. У рамках заходу відбулося покладанняквітів до пам'ятника воїнам-односельчанам, Братської могили, в якому взяли участь голова Кельменецької райдержадміністрації Віталій Швець та заступник голови районної ради Анатолій Горобець.

З вітальним словом до присутніх звернувся Віталій Швець, який висловив слова подяки фронтовикам та сучасним захисникам Вітчизни за їхній  патріотизм і самопожертву заради свободи нашого народу.

«Для України Друга Світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності та розділені між кількома державами, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців», - підкреслив голова райдержадміністрації. - Наша держава внаслідок свого геостратегічного становища була одним з основних плацдармів війни. На її теренах велися активні бойові дії регулярних військ, де було проведено майже половина операцій усієї Другої Світової війни».

Звертаючись до учасників мітингу, Віталій Швець наголосив, що нам усім потрібно чітко усвідомлювати та пам’ятати про визначну роль і втрати нашого народу, його внесок у здобуття перемоги над нацизмом.

Зі словами щирої вдячності від імені ветеранів району виступив голова Кельменецької районної організації ветеранів України Василь Флоряк, від наймолодшого покоління - учень Кельменецького ліцею – опорного закладу Сергій Янковський. Біля Вічного вогню, поклавши вінки та квіти, учасники мітингу низько схилили голови та хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх тих, хто загинув у роки Другої Світової війни, хто загинув, беручи участь в антитерористичній операції на Сході України.

Військовий комісар Кельменецького районного військового комісаріату Ігор Шевчук вручив мужнім українським воїнам відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Настоятель Чудо-Михайлівського храму отець В’ячеслав спільно із настоятелем храму Ікони Почаївської Лаври отцем Олегом відслужили панахиду за усіма, хто поклав життя на вівтар перемоги.

З патріотичними піснями та віршами перед присутніми виступили працівники культури та юні таланти району. До глибини серця присутніх вразили вірш «Реквієм» у виконанні читців Ольги Твердохліб та Наталки Білобрицької, пісня «А я хочу мирного неба» у виконанні тріо у складі Юлії Івасюк, Світлани Петращук і Наталки Луцик. Народний аматорський вокальний ансамбль «Журавка» виступив з піснею «Верби над Прутом». Із трепетом у душі та сльозами на очах присутніх слухали пісню «Солдат» у виконанні Дмитра Требика. Хореографічні композиції виконали колектив сучасного танцю «Перлина та колективу сучасного танцю «Фантазія».

Хочеться вірити, що ті усміхнені та щасливі діти, які яскравим різнобарв’ям засяяли на площі, вселили у кожне серце надію, що скоро закінчиться на нашій землі війна, і над Україною знову буде мирне небо. Мітинг завершився спільним виконанням Державного Гімну України.