Весна іде переможним кроком

DSC 00168 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. У цей день вшановують пам’ять понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людей усіх націй, чоловіків і жінок, воїнів і мирне населення, дітей і старих – усіх загиблих та усіх тих, хто вижив і пройшов через усі кола пекла Другої Світової війни.

Вшанувати пам’ять численних жертв страшної війни, віддати шану живим фронтовикам, які боролися з ворогом та захищали рідну землю, у Кельменецькому РБНТД зібралася громадськість. Участь у заході взяли ветерани війни, перший заступник голови Кельменецької районної державної адміністрації Ігор Урсуляк, представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, трудових колективів та діти війни.

Пам’ятні заходи розпочалися виконанням Державного Гімну України. З вітальним словом виступив Ігор Урсуляк, який зазначив, що Друга Світова війна назавжди залишиться для нас символом того, як далеко можуть зайти тоталітарні режими у своєму прагненні нових завоювань. Він також зазначив, що сьогодні Україна, як і у роки Другої Світової війни є епіцентром протистояння агресору. «На Сході нашої держави новітні Герої кожного дня воюють з російським окупантом, який є сучасною загрозою незалежності України».

Присутні у глибокій шані схилили голови перед пам’яттю загиблих у тій страшній війні, а також перед загиблими у російсько-українській війні. Під час урочистостей лунали щемливі та патріотичні вірші і пісні у виконанні Наталки Білобрицької, Ольги Твердохліб, Ангеліни Дудки, Богдана Грубого, Миколи Ганіна, Володимира Паламарчука, Дмитра Требика, Яни Биховської, Руслана Дрозда, Лесі Катеринчук. Із хореографічними композиціями виступили  колективи сучасного танцю «Перлина» та «Натхнення.Нікого не залишив байдужим перегляд відеофільму «День пам’яті та примирення».