Історичний урок єднання

DSC 112623 січня у Кельменецькій центральній районній бібліотеці для учнів Кельменецького професійного ліцею провели історичний урок єднання «Моя возз’єднана, єдина, найкраща у світі Україна», присвячений Дню Соборності України та 100-річчю Акту Злуки УНР та ЗУНР.

Ведуча заходу Ольга Твердохліб розповіла присутнім про історичні події тих років, становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

Усі присутні мали змогу переглянути документальний фільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди». Під час заходу також продемонстрували відеоролики: «О, Україно! О люба ненько», «Не пора…», «Україна – це ти».

Долею України в різні епохи переймалися мільйони українців, серед яких Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Тарас Шевченко, Іван Франко, січові стрільці, Герої Крут, воїни УПА, Герої Небесної Сотні та Герої АТО. Актуальними як ніколи звучали рядки вірша-заклику Івана Франка «Не пора» до боротьби проти російської окупації.

Бібліотекарі - Віоріка Дєдова та Наталія Гергелійник здійснили бібліографічний огляд літератури «Україна на шляху державотворення», присвяченої подіям становлення незалежності, Української революції 1917-1921 років, історичним постатям.