Біля ватри слова

IMG 844626 грудня у читальному залі Кельменецької центральної районної бібліотеки відбулася зустріч із заслуженим діячем мистецтв України, членом Національної спілки письменників України, лауреатом численних літературно-мистецьких премій, директором Чернівецького меморіального музею Володимира Івасюка та головним редактором ,,Буковинського журналу’’ Мирославом Лазаруком.

На зустрічі пан Мирослав презентував останній номер часопису за 2018 рік, на сторінках якого автором виступила молода журналістка Христина Біла. Вона підготувала рецензію на книгу Івана Лепши ,,Гімни України’’ та життєві історії (,,Дині’’, ,,Самогонниця’’, ,,У світ вигнали нестатки’’), які ранішедрукувалися на сторінках районної газети ,,Рідне слово’’. Мирослав Лазарук зазначив, що Христина Біла вперше друкується на сторінках ,,Буковинського журналу’’, але, дасть Бог, не востаннє, адже вона словом своїм доступним і щирим прагне здолати людську байдужість, стати на захист справедливості, щоб змінити цей світ на краще. Книга ,,Гімни України’’, яка вийшла невеличким накладом у Чернівецькому видавництві ,,Друк Арт’’ є своєрідним явищем в історичному дослідженні пісень славних (так перекладається з грецької мови слово «гімн»), що були популярними упродовж ста п’ятдесяти років на теренах нашої держави. Тому відгук на неї надзвичайно важливий для репрезентації цього видання.

Мирослав Ярославович розповів про свій життєвий і творчий шлях, відповів на численні запитання та читав власні вірші.

Директор Кельменецької РЦБС Ольга Твердохліб говорила про вагомий внесок митця у духовну скарбницю Буковини, звернула увагу присутніх на книжково-ілюстративну виставку ,,Повінь душі і творчості’’, на якій представлено творчий ужинок письменника та ознайомила з історією ,,Буковинського журналу’’.

На творчу зустріч завітали численні шанувальники творчості Мирослава Лазарука, працівники відділу культури на чолі з начальником Наталією Чепурняк, заслужений журналіст України Валентина Бабилюлько, бібліотекарі, працівники освіти. «Буковинський журнал» є цінним джерелом інформації та презентує мовознавчі, літературознавчі, мистецькі розвідки сучасних дослідників.