Тиждень права на Кельменеччині

IMG 1537У рамках Всеукраїнського тижня права в бібліотеках Кельменецької РЦБС провели низку заходів правової тематики. У читальному залі Кельмененецької ЦРБ відбулася зустріч з юристом, в якій брали участь начальник Кельменецького районного відділу державної виконавчої служби Василь Пуюл, директор районного центру для сім’ї, дітей та молоді Людмила Попович, профконсультант районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Алла Панчук та учні Кельменецького професійного ліцею зі своїм бібліотекарем Лесею Халай.

Директор Кельменецької РЦБС Ольга Твердохліб у формі діалогу спілкувалася з юристом. Василь Пуюл розповів про права, свободи та обов’язки людини і громадянина. Присутня молодь не тільки закріплювала отримані раніше правові знання, але й висловлювала власні думки з приводу обговорюваних життєвих ситуацій.Людмила Володимирівна розповіла про допомогу підліткам працівниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в районі, про домашнє насильство в сім’ї і як цьому протидіяти. Вона також подарувала буклети.

Учні брали участь у вікторині та переглянули слайд-презентації «Лабіринтами права», документальний фільм «Діти за гратами» про перебування підлітків у колоніях, читали вірші на правову тематику та згадували прислів’я і приказки про шкідливі звички, які призводять до скоєння злочинів. Присутні ознайомилися з документами, які були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Знати закон, жити за законом». Правознавчі видання з фонду бібліотеки сприяють поглибленню правових знань та правової культури користувачів. Зустріч з юристом пройшла цікаво, змістовно, а головне - засвідчила небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості та правомірної поведінки.

Працівники Вовчинецького філіалу Кельменецької РЦБС разом з учнями 3 класу Вовчинецького НВК провели морально-правову експрес-гру «Молодь в оманливому світі спокуси». У формі гри було показано, чого не слід робити і які наслідки можуть бути, якщо не знати своїх прав. Для більш точної та правильної інформації дітям продемонстрували закони України «Про захист прав дитини», тематичні буклети, брошури, книги.

У Росошанівському та Ленковецькому філіалах Кельменецької РЦБС відбулися урок права і моралі «Правове виховання сучасної молоді» та година правової інформації «Права, гарантії, захист».