У Кельменцях вшанували ветеранів

DSC 0907Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними громадянами держави. Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося їм пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які вони пронесли через все своє життя.

1 жовтня з нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана у Кельменецькому районному будинку народної творчості та дозвілля відбулися урочистості та засідання пленуму Кельменецької районної організації ветеранів України, на які були запрошені голови, представники первинних ветеранських організацій та ветерани праці району.

Того дня привітати людей поважного віку завітав перший заступник голови Кельменецької районної державної адміністрації Ігор Урсуляк. Посадовець від імені керівників району висловив щиру вдячність ветеранам за збережене багатство нашого краю, мудрість, а також гідний приклад молодому поколінню. Активних ветеранів відзначили почесними грамотами Кельменецької райдержадміністрації та районної ради, обласної і районної організацій ветеранів України.

У рамках заходу відбулося засідання пленуму ветеранів, на якому заслухано звіт голови ради районної організації ветеранів Василя Флоряка про діяльність організації за минулий рік, тісну співпрацю з органами влади, допомогу учнів, аграріїв та спонсорів, зміни в законодавстві щодо структури і діяльності ветеранської організації. Прийнято відповідну постанову. Окрім того, було організовано обмін досвіду роботи щодо діяльності первинних ветеранських організацій.

Святкового настрою присутнім додала концертна програма, яку організували працівники відділу культури Кельменецької РДА. Ведуча заходу Наталя Білобрицька звернулася до ветеранів з теплими і щирими привітаннями. Музичні вітання дарували Леся Катеренчук, Віктор Мельник, Леся Халай, дует у складі Миколи Ганіна та Володимира Паламарчука, ансамбль народної пісні «Родина». З нетерпінням ветерани чекали гуморесок у виконанні Миколи Ганіна, які потішили всіх присутніх.