В Кельменцях з професійним святом урочисто привітали бібліотекарів району

DSC 0856Своє професійне свято бібліотекарі в Україні відзначають 30 вересня, в День Віри, Надії та Любові та матері їх Софії. 28 вересня у центральній районній бібліотеці відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Всіх працівників бібліотечних установ Кельменеччини з професійним святом вітали перший заступник голови Кельменецької райдержадміністрації Ігор Урсуляк, начальник відділу культури Кельменецької РДА Наталія Чепурняк, які відзначили вагомий внесок бібліотекарів у розвиток українського державотворення, виховання освіченої, свідомої нації. Бібліотекарі району, молоді та поважні за віком, які незмінно захоплені своєю професією, підтримують традиції та вносять інновації у сучасну бібліотечну справу. Девізом колективу бібліотекарів є вислів «Думаємо, шукаємо, втілюємо».

Бібліотекарі несуть жителям населених пунктів району різну та цікаву інформацію, сіють в душах добре і вічне. Зі словами щирих привітань виступила директор Кельменецької районної централізованої бібліотечної системи Ніна Сливка, яка побажала колегам творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у благородній просвітницькій справі.

Кращі працівники галузі були нагороджені почесними грамотами Кельменецької районної державної адміністрації та районної ради, грамотами відділу культури Кельменецької РДА.

Надзвичайно цікавою була слайд-презентація «Ми вам розкажемо про себе», яку підготували бібліотекарі Кельменецької центральної бібліотеки. Вона розповідала про професійні надбання бібліотекарів району у 2018 році, проведені численні семінари-практикуми, творчі лабораторії, виставки. Окрім того, прозвучала приємна новина про здобуття призового ІІІ місця в обласному огляді-конкурсі на кращу сільську бібліотеку бібліотеки-філії с.Бабин (завідувач - Валентина Єренчук). Завідувач бібліотеки-філії с. Іванівців Світлана Тимчик отримала приз симпатій журі та цінний подарунок за презентацію креативного проекту на обласному ярмарку бібліотечних проектів з обслуговування молодих користувачів «Бібліотека і молодь: пошук нового стилю».