Моя Україна – червона калина»: віртуальна година на Кельменечиині

IMG 20180822 115520

У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою - 24 серпня 1991 року. Це день народження нової держави – незалежної і вільної України. 

Напередодні цього свята у Кельменецькій центральній районній бібліотеці з користувачами Інтернет-центру було проведено віртуальну годину «Моя Україна – червона калина». 

Захід базувався на матеріалах з Інтернету. Відвідувачі мали змогу переглянути документальний фільм «Україна. Повернення своєї історії», мультимедійну презентацію «Історія України в обличчях і фактах», слайд-екскурс «Прапор миру, вічності і волі». Вони також здійснили віртуальну подорож містами України «Веде життєпис Україна від давніх українських міст».

Під час проведення віртуальної години присутні побачили минуле і сучасне України, ознайомились з історією національних державних символів, згадали імена та постаті великих українців, котрі прославили Україну. Йшлося і про захисників Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та захищають територіальну цілісність держави. 

У читальному бібліотечному залі було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «У серці живе Україна». Документи, представлені тут, розповіли про події, пов’язані з історією українського державотворення та   розкрили значення незалежності як символу споконвічного прагнення українського народу до свободи.