Зеленчани на інтернаціональному фольклорному фестивалі в Румунії

38218312 266829863912071 6629534853215813632 oЗ 2 серпня по 7 серпня 2018 року  народний аматорський ансамбль народного танцю "Зеленчани"(керівник Микола Чорноморець) та солістки БНТД с. Зелена - Світлана та Яна Дроник, були учасниками інтернаціонального фольклорного фестивалю в Румунії "Сеahlaul". Відкриття фестивалю відбулося в місті П'ятранямц, а в наступні дні фестиваль подорожував містами Румунії - Roman, Tirgu Neamt, Bicaz, Dureu. В кожному місті відбувався парад учасників фестивалю з прапором країни, яку вони представляли і,звичайно, в національних костюмах. В фестивалі прийняли участь такі країни світу: Україна, Румунія, Молдова, Македонія, Грузія, Сербія, Тайвань, Греція.

Українські пісні та запальні бессарабські танці у виконанні зеленчан глядачі сприймали бурхливими оплесками. А після виступів гості свята підходили, щоб подякувати особисто. На закритті фестивалю усі учасники були нагороджені дипломами, кубками та пам'ятними подарунками.

Організатори фестивалю подбали також і про дозвілля учасників фестивалю. Щодня організовувалися пізнавальні та розважальні екскурсії - в музеях, замку, монастирю. Цікаво організували час в аквапарку і подорожі на фунікулері та катері.