Україна від Хрещення Русі до сьогодення

Бабин328 липня  2018 року в день пам’яті рівноапостольного Великого князя Володимира   християнський світ відзначив 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.

Напередодні свята в читальному залі Кельменецької ЦРБ з користувачами інтернет-центру було проведено інтернет-годину «Україна від Хрещення Русі – до сьогодення». На заході бібліотечні працівники розповідали про керманича давньоруської держави - князя Володимира, який в 988 році започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне Хрещення.

Присутні переглянули документальний фільм «Сказання про Хрещення Русі», слайд-презентації «Духовного причастя світлий шлях» та «Світло вічних істин». А під час віртуальної мандрівки  «Великі храми України» всі мали можливість заочно побувати у найвідоміших храмах нашої країни, зокрема в Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі.

На книжково-ілюстративній виставці «Небесна дорога земного життя» були представлені документи, які розповідають про сходження України-Русі до духовності, велич особи і державотворення князя Володимира, значення його справ для майбутніх поколінь, про визначні пам’ятки православ’я. Ці інформаційні джерела зацікавили як молодь, так і представників старшого покоління Кельменеччини, адже з виставкою можна було ознайомитися не тільки в районній бібліотеці, а й просто неба в арт-сквері Небесної Сотні на святі, присвяченому 1030-річчю Хрещення Русі-України.

Ця  визначна дата нагадує нам, що ми маємо бути милосердними, патріотами своєї країни, молитися за неї.

До 1030-річчя хрещення Київської Русі-України в бібліотеках-філіях було проведено багато заходів. У селі Бабин відбулася духовна бесіда «Через століттядо сердець», у Вороновиці - урок духовності «Християнство: історія і сучасність», у Бузовиці - історична година спілкування «Хрещення Русі: історія віків».