Зустріч-інтерв'ю "Це нашої історії рядки"

FOTO DE TOTSСаме під такою назвою нещодавно в читальному залі Кельменецької ЦРБ відбулася зустріч-інтерв’ю зі справжніми патріотами України - координатором волонтерського руху в Кельменецькому районі Юрієм Цурканом, учасником Революції Гідності Ярославом Чебаном, учасниками антитерористичної операції на Сході України Андрієм Лупашком та Олександром Боштаном.

А організувала і провела зустріч іспанка з українським корінням Олександра Коцюбан, внучка знаних в районі лікарів Василя Петровича та Ірини Леонідівни Коцюбанів. Дівчина проживає в м. Барселона, але несе в своєму серці часточку України, адже тут народилася і виросла її мама Наталя Василівна, тому і поставила собі за мету написати проект про минуле і сьогодення нашої країни, про Героїв, які боролися і борються за свободу, незалежність та державність своєї Вітчизни.

На початку заходу гостей привітала директор Кельменецької РЦБС Н.Сливка, а також зі словами щирої вдячності, що знайшли вільний час і прийшли на зустріч, звернулася до присутніх І.Коцюбан.

Олександра у формі діалогу спілкувалася із почесними гостями. Про свою волонтерську діяльність, допомогу кельменецьких волонтерів воїнам на Сході України, про те наскільки важливою є увага простих людей до солдатів розповів Ю.Цуркан. Я.Чебан пригадав про події осені – зими 2013-2014рр., причини появи Євромайдану та свою участь у Революції Гідності.

Учасники АТО А.Лупашко та О. Боштан повідали про те, як потрапили на війну, про свою військову спеціальність і бойові будні, турботу волонтерів та маленькі радощі, які вони отримували від дітвори у вигляді малюнків, оберегів, вітальних листівок.

Розповіді-спогади були цікавими та пізнавальними, як для Олександри, так і для користувачів інтернет-центру та бібліотечних працівників, які були присутні на заході. Тож, хай живе Україна, її вірні сини, що захищали і захищають її, і доньки, які щиро її люблять, хоча проживають в інших країнах.

Бібліотечні працівники щиро вдячні родині Коцюбанів за зустріч, що відбулася саме в бібліотеці, яка є інформаційним та культурним осередком і згуртовує навколо себе громаду.