У Кельменцях відбувся мітинг з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом

У Кельменцях відбувся мітинг з нагоди  73-ї річниці перемоги над нацизмом9 травня у Кельменцях відбувся мітинг, присвячений 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Центральними вулицями районного центру під звуки духового оркестру та синьо-жовтими знаменами пройшла хода. У строю були ветерани Другої Світової війни, воїни-афганці, учасники АТО, жителі районного центру, трудові колективи установ, організацій району, учні та вчителі Кельменецького ліцею.

 У рамках заходу відбулося покладання квітів до пам'ятника воїнам-односельчанам, Братської могили, в якому взяли участь голова райдержадміністрації Віталій Швець та заступник голови районної ради Анатолій Горобець. З вітальним словом виступив керівник виконавчої влади району Віталій Швець, який висловив слова щирої вдячності фронтовикам та сучасним захисникам Вітчизни за їхній патріотизм і самопожертву заради свободи нашого народу.

 «Український народ, який опинився у самому центрі жахливої трагедії, заплатив особливо високу ціну за свою свободу. Непоправних втрат зазнала фактично кожна родина», - підкреслив голова райдержадміністрації. - Український народ завжди прагнув миру і єдності, найвищою цінністю для якого є і залишатиметься людське життя».

 Звертаючись до учасників мітингу, Віталій Швець наголосив, що нам усім потрібно чітко усвідомлювати та пам’ятати про визначну роль і втрати нашого народу у Другій Світовій війні. Ветерана Другої Світової Олександра Крупка відзначили почесною грамотою Чернівецької обласної державної адміністрації.

 Зі словами вітання та подяки від імені ветеранів району виступив голова ради районної організації ветеранів України Василь Флоряк, від наймолодшого покоління - учень Кельменецького ліцею. Біля Вічного вогню, поклавши вінки та квіти до підніжжя Братської могили, учасники мітингу низько схилили голови та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх тих, хто загинув у роки тої страшної війни, хто загинув, беручи участь в антитерористичній операції на Сході нашої держави.

 Настоятель Чудо-Михайлівського храму отець В’ячеслав спільно з настоятелем храму Ікони Почаївської Лаври отцем Олегом відслужили панахиду за всіма, хто поклав життя на вівтар перемоги над нацизмом.

 З патріотичними піснями та віршами перед присутніми виступили працівники культури та юні таланти району. На завершення вихованці Кельменецького ліцею виконали музично-хореографічну композицію «День перемоги». Мітинг завершився спільним виконанням Державного Гімну України.