Душа поета промовляє в слові…

 Душа поета промовляє в слові…В історії кожної нації є велична постать, яка уособлює дух, славу, волю свого народу. Для нас, українців, таким є Тарас Шевченко. Днями з нагоди відзначення 204-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у Кельменецькій центральній районній бібліотеці провели годину поетичної свічі «Душа поета промовляє в слові».

У заході взяли участь поціновувачі справжньої поезії, представники влади, професійного ліцею, користувачі Інтернет-центру, бібліотекарі, представники ЗМІ. Директор бібліотеки Ніна Сливка, запаливши поетичну свічу і, передавши її по колу, запросила присутніх у царство мудрого й красивого Шевченкового слова. Кожен з присутніх читав улюблений вірш з «Кобзаря», а Л. Єрьоменко – твір місцевого поета Г. Качана «До Пророка». Учениця професійного ліцею Д. Храпко схвилювала присутніх своїм емоційним виконанням поеми «Катерина», а начальник відділу культури Кельменецької РДА Н. Чепурняк, начальник відділу з питань внутрішньої політики, організаційної роботи та доступу до публічної інформації апарату І. Раренко та композитор-аматор В. Крупко поділилися своїми спогадами про перше знайомство з творчістю Тараса Григоровича.

 В. Крупко прочитав власний вірш «Моє життя», який також дуже схвилював присутніх. На заході прозвучали і пісні «Така її доля», «По діброві вітер виє». Учасники та гості заходу переглянули відеокліпи «Шлях до Тараса», «Мені тринадцятий минало», «Пісні про Шевченка», «Реве та стогне Дніпр широкий»…А прекрасним доповненням до цієї зворушливої зустрічі стала книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко – символ України».