У Кельменцях – змагання зі стрільби

У Кельменцях – змагання зі стрільбиРайонні змагання зі стрільби із пневматичної гвинтівки відбулися серед учнів 10-11 класів у Кельменцях. Такий спортивний захід був проведений з метою посилення національно-патріотичного виховання молоді за ініціативи керівника спортивно-патріотичного клубу «Шершні», координатора волонтерського руху в районі Юрія Цуркана. Організатором змагань стало управління освіти Кельменецької райдержадміністрації.

 Змагання були присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з Афганістану. Участь у змаганнях взяли по троє учнів з десяти загальноосвітніх навчальних закладів та Кельменецького професійного ліцею під керівництвом вчителів предмету «Захист Вітчизни». Під час урочистого відкриття у Кельменецькому районному будинку народної творчості та дозвілля учасники СПК «Шершні» продемонстрували показові виступи з рукопашного бою. Окрім того, за підтримки представників Кельменецького районного військового комісаріату та громадських організацій учасників АТО і воїнів-інтернаціоналістів у фойє Кельменецького РБНТД було організовано виставку, на якій було представлено добовий сухий пайок сучасних військовослужбовців та зброю.

 Учні мали змогу потренуватися у збиранні-розбиранні автомата Калашникова. По завершенню змагань відбулася церемонія нагородження переможців кубками, грамотами та призами за спонсорської підтримки директора ПП «Югро» Лілії Бортич. Перше командне місце посіли учні Зеленецької ЗОШ (вчитель - Петро Коцюбан), друге завоювала команда Комарівського НВК (вчитель - Сергій Паладійчук), третю сходинку здобули старшокласники Кельменецького ліцею (вчитель - Сергій Кречун).