Прозвітували працівники культури Кельменеччини

Прозвітували працівники культури КельменеччиниДнями відбулася підсумкова нарада організаційно-творчої та фінансово-господарської діяльності галузі культури Кельменецького району у 2017 році. Нарада відбулася за участі начальника управління культури Чернівецької облдержадміністрації Віри Китайгородської, першого заступника голови Кельменецької райдержадміністрації Ігоря Урсуляка, голови Кельменецької районної ради Віктора Ілаша, селищного та сільських голів, меценатів, працівників культури району. Як зауважила начальник відділу культури Кельменецької райдержадміністрації Наталія Чепурняк, 2018 рік в Україні проголошено роком культурної спадщини: “Тому маємо відроджувати та зберігати культурну спадщину нашого народу, адже скарби, створені невтомною працею і талантами багатьох поколінь, в яких втілені ідеали добра і краси, мають бути доступними кожному, хто хоче припасти до її животворних джерел” .

 Основними напрямами діяльності відділу культури Кельменеччини залишаються збереження в районі мережі закладів культури, їхнього творчого потенціалу, зміцнення та модернізація матеріально-технічної бази закладів культури, сприяння розвитку системи естетичного виховання та кінообслуговування населення. За звітний період у закладах культури Кельменецького району проведено капітальні та поточні ремонти в 53 установах. За участі аматорських колективів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва протягом року проведено 2419 культурно-мистецьких заходів, які відвідали 284697 осіб. Розповідаючи про основні здобутки та проблеми, Наталія Чепурняк відзначила роботу клубних працівників та працівників сільських бібліотечних філій, аматорських та народних колективів, які досягли кращих результатів. Начальник управління культури Чернівецької облдержадміністрації Віра Китайгородська відзначила роботу культпрацівників району, адже, за її словами, культурне життя зазвучало по-новому. Віра Микитівна наголосила: «Приємно, що на Кельменеччині налагоджена тісна співпраця органів влади, місцевого самоврядування з галуззю культури. Про це ще раз свідчить й участь у таких нарадах першого заступника голови райдержадміністрації, селищного та сільських голів”. Віра Китайгородська також відзначила високий рівень проведених заходів, приурочених 85-ти річчю від дня народження поета-пісняра Михайла Ткача. Опісля до слова були запрошені директор Кельменецької художньої школи Валентина Руда, директор Кельменецької музичної школи ім. М.Ткача Вікторія Раренко, Бузовицький сільський голова Тетяна Перчук.

 За результатами роботи у 2017 році та за вагомий особистий внесок у розвиток культури краю відзначено кращих працівників галузі району. Їх нагородили почесними грамотами управління культури Чернівецької облдержадміністрації, Кельменецької райдержадміністрації та районної ради, відділу культури райдержадміністрації. Перший заступник голови Кельменецької райдержадміністрації Ігор Урсуляк зазначив, що для розвитку культури району зроблено направду багато. Влада та бізнес не залишаються осторонь,розуміючи всю важливість різноманіття культурного життя. У планах  - покращити матеріально-технічне забезпечення установ культури й надалі залучати благодійників та меценатів. Ігор Урсуляк подякував працівникам культури за проведену роботу та побажав їм творчих успіхів.

 Після завершення наради для присутніх виступили учасники гуртка художнього слова Кельменецького районного будинку народної творчості та дозвілля і переможець Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» Богдан Грубий. Літературно-музичною композицією вони ще раз нагадали про полеглих Героїв Крут та захисників, які продовжують відстоювали волю та незалежність України.