Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/November/21
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/November/21

Здобутки працівників культури села Бузовиця

Здобутки працівників культури села БузовицяНезважаючи на важку працю, недофінансування, демографічну кризу, село було, є і буде осередком автентичної української культури, адже воно живе і дихає піснями бабусі, жартами батьків і простим народним епосом. Є ще на селі люди, які говорять маминими піснями, вишивають народними барвами та групуються навколо будинку культури. За останній місяць працівники Народного дому села Бузовиця Кельменецького району ще раз підтвердили: культура на селі є!

 Вона звучала голосами читців-декламаторів Василя Геленюка та Інни Сташкевич на святкуванні 9-ти річчя факультету фізичного виховання ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Саме там вже відомі читці-декламатори нашого села ще раз донесли до присутніх мудре Шевченкове слово.

Мрійливо манить до себе народна пісня, що серпанкоголосим передзвоном лине над містами, містечками і селами. 3 листопада учасники жіночого ансамблю «Горлиця» розсипали перлами слова пісень «Гай зелененький» «Чорні очка», «Через сад-виноград» на ІІІ відкритому фестивалі мистецьких родин «Родослав»-2017.

 Працівники Народного дому не тільки підтримують і зберігають традиції та звичаї села, а й беруть активну участь у святкуванні родинних свят. 6 листопада директор Народного дому провела вечірку у колі шкільних друзів в піратському стилі для юної Даринки. Звичайно, пірати та по’вязані з ними реалії – це не українські традиції, але культура - це не тільки автентичність, а ще й талант. Приємно було спостерігати за посмішками дітей, які щиро вірили у створену для них казку. І немає більшої нагороди, ніж непідробна радість у очах маленької іменинниці.

 То чи жива культура на селі?! Не просто жива, а процвітає, бо тільки з щирої української душі, що виросла під синім небом, може так лунати народна пісня, Шевченкове слово і бажання приносити радість у цей світ.

{gallery}2017/November/21{/gallery}