Буковинець переміг на ХV ювілейному фестивалі “Червона рута”

З 6-го по 10-те вересня у Маріуполі відбувся заключний етап Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”. І хоча зараз це пісенне змагання не звучить так голосно на всю країну, як у перші роки свого заснування, однак відкривати нові таланти, як і раніше, продовжує.

 Цього року у “Червоній руті” взяли учать 350-ть учасників зі всієї України – це солісти і гурти з кожної області. Серед переможців у різних пісенних жанрах – єдиний буковинець, Богдан Грубий із Кельменецького району. Він виконав чотири пісні “Забираймось”, “Місто клоунів”, “Я на війні”, “Ремесло”, і отримав першу премію у жанрі “Акустична музика”.

 Працівники учбово-методичного центру культури Буковини особливо радіють, адже після одного із наших заходів, в якому брав участь Богдан, він був помічений і запрошений на відбірковий конкурс фестивалю. Саме звідти все і розпочалося.

 Богдан Грубий родом із села Перківці Кельменецького району. Отримав диплом бакалавра у ЧНУ ім. Ю.Федьковича, здобувши фах журналіста. Пише вірші і музику, однак більше асоціює себе саме як поет. Його вірші глибокі і філософські.

 “Минулого року ми проводили мистецький перформенс авторської музики і співаної поезії “Любіть Україну” (за відомим віршем Володимира Сосюри), - розповідає Микола Шкрібляк, - директор УМЦКБ. – Запросити його до участі нам порадила ведуча свята - викладач філологічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, співачка і музикант Лариса Бережан- Маркуляк. Богдан нас всіх тоді просто вразив. Адже він дуже яскравий і харизматичний виконавець. А вже пізніше, коли наш центр проводив відбірковий конкурс на цьогорічну “Червону руту”, Богдан там переміг. Ми будемо його і надалі запрошувати на наші заходи. Адже цей співак дуже відрізняється від інших”.

“Вважаю, що найбільше задоволення – бути на своєму місці, робити те, що найкраще виходить. Не варто завантажувати себе роботою, краще робити щось одне, але робити це якісно”, - говорить сам Богдан.