Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Marsh/50
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Marsh/50

«Захисник за велінням серця»

14 березня у нашій державі уперше відзначили День українського добровольця. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця стали на захист своєї Батьківщини. 16 березня у Кельменецькій центральній районній бібліотеці провели урок мужності «Захисник за велінням серця». На захід запросили волонтерів, учасників антитерористичної операції, батьків учасника АТО та усіх небайдужих жителів райцентру.

Бібліотекарі Віоріка Дєдова та Майя Городецька розповіли про історію зародження добровольчого руху в Україні. Зачитаний ними «Заповіт» українського поета та добровольця Бориса Гуменюка ніби переніс учасників та гостей заходу на поле бою. Хвилиною мовчання вони вшанували пам’ять усіх героїв, які загинули за волю і незалежність України.

Спілкуючись з директором центральної бібліотечної системи Ніною Сливкою, запрошені гості - Юрій Цуркан, Юрій Ковальчук, Ярослав Ковальчук , Віктор Косташ, Віктор Крецул та Андрій Кушнір висловили свої думки щодо добровольчого та волонтерського руху, їхню значимість для українських воїнів. Волонтер Юрій Цуркан окремо відзначив постійну та активну участь багатьох жителів району у благодійних акціях на допомогу учасникам АТО та жителям східних областей. Андрій Кушнір - представник Кельменецького районного військового комісаріату розповів про контрактну та строкову службу у лавах Збройних Сил України.

Під час уроку мужності прозвучали героїко-патріотичні пісні та вірші. Вірші «Бійцям добровольчих батальйонів», «Я молюся за тебе, солдате», «Лист солдату» у виконанні Світлани Стаднійчук, Наталі Яковинчик та Ніни Бабин не залишали байдужим нікого. Наталія Регульська, мати солдата - добровольця Віктора Абрамова, який зараз перебуває на Сході України, розповіла про свідомий вибір свого сина та виконала задушевну пісню «Сину, сину, ангел мій».

Бібліографічний огляд літератури «Хоробрі серця» здійснила Віоріка Дєдова. Вона презентувала читачам книги Бориса Гуменюка «Блокпост», Євгена Положія «Іловайськ», Васіліси Трофимович «Любов на лінії вогню», Марії Семенченко «Катастрофа і тріумф історії українських героїв», Марії Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна», Сергія Лойко «Аеропорт».

{gallery}2017/Marsh/50{/gallery}