Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/november/40
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/november/40

«Майдан. Україна. Шлях до свободи»

До Дня Гідності та Свободи у Кельменецькій центральній районній бібліотеці відбулася вахта пам’яті «Майдан. Україна. Шлях до свободи».

На захід запросили людей, які творять сучасну історію України -  координатора волонтерського руху в Кельменецькому районі Юрія Цуркана, учасників Революції Гідності Ярослава Чебана та Олександра Молдована, учасника антитерористичної операції на Сході України Андрія Лупашка. Участь у вахті пам’яті також взяли начальник відділу культури Кельменецької райдержадміністрації Наталія Чепурняк, представники трудових колективів та засобів масової інформації.

Розпочався захід хвилиною мовчання, кожен з присутніх під молитву «Отче наш» схилив голову у жалобі, щоб вшанувати пам'ять тих, хто навічно пішов заради торжества справедливості й тих, хто поклав своє життя у воєнних діях під час проведення АТО на Сході нашої держави. На екрані демонструвалися світлини загиблих Героїв Небесної Сотні та земляків-учасників АТО.

Ведучі заходу пригадали, як усе починалося: від мирних мітингів на Майдані Незалежності до жорстокого побиття студентів, перших смертей аж до подій, що сколихнули увесь світ і не залишили байдужим нікого. 

Директор центральної бібліотечної системи Ніна Сливка у формі діалогу спілкувалася з почесними  гостями заходу. Про зародження волонтерського руху на Кельменеччині, початок мобілізації, допомогу кельменецьких волонтерів нашим землякам на Сході України розповів його активний учасник, ветеран афганської війни Юрій Цуркан. Спогадами про атмосферу єднання та волі до перемоги, патріотизм, безстрашність та енергійність молоді, значну підтримку киян поділився учасник Революції Гідності  Ярослав Чебан. Про події 18-19 лютого 2014 року розповів Олександр Молдован. Учасник АТО Андрій Лупашко пригадав свою службу у зоні проведення антитерористичної операції, умови перебування та забезпеченість військових. Почесні гості закликали до єднання заради майбутнього нашої держави, висловлювали й розчарування ситуацією, що сьогодні склалася у нашій державі.

Бібліотекар Віоріка Дєдова з нагоди Дня Гідності та Свободи презентувала  книжкову виставку «Україна незборима: герої буремного часу» та розповіла про  матеріали періодичних видань, що відтворюють хроніку тих подій. На завершення заходу у виконанні Миколи Ганіна прозвучала «Пісня про Україну». 

 

{gallery}2016/november/40{/gallery}