На Кельменеччині відбувся районний етап фестивалю «На крилах надії»

        2 червня у Кельменецькому районному будинку народної творчості та дозвілля відбувся щорічний районний фестиваль «На крилах надії», впродовж якого учасники з обмеженими фізичними можливостями презентували присутнім свою творчість. Організували захід районна організація інвалідів та відділ культури Кельменецької райдержадміністрації.

- Гомер та Ейнштейн, Людвиг Ван Бетховен та Ісаак Ньютон, Леонардо да Вінчі та Уолт Дісней… Усі вони мали проблеми зі здоров’ям, - розповіла ведуча та автор сценарію Анна Ганін, - але це не завадило їм стати людьми зі світовими іменами.

Підтримати конкурсантів завітали гості з Чернівців – методист учбово-методичного центру культури Буковини Неля Труфін та голова обласної організації інвалідів Микола Рошко.

Глядачі ознайомилися з творчістю талановитих учасників: Антоніна Адащук вкладає красу душі у вироби з природних матеріалів та паперопластики; Олена Якимчук, окрім в’язання, співає в дуеті з донечкою Фіалкою; любов’ю до пісні ділилися також Марія Герман та Марічка Ткач, учасники колективу “Зоряниця», Іван та Віолета Бинди, Наталка Стасюк, Лілія Єрофєєва та Ніна Моргуляк, Веніамін Андрущак, Максим Москаль, Наталія Шевчук, Валентина Синюк і Катерина Пилипчанська; поезією торкалася таємних глибин душі Наталія Білобрицька; дехто зображує сонце жовтою плямою, а Марія Гебрін на своїх картинах може перетворити жовту пляму на сонце; дотепною гуморескою бадьорого настрою додав Сергій Требик; вироби із дерева демонстрував різьбяр Микола Короткошейко; вишивкою чарували Людмила Вакарчук, Марія Федорюк, Євген Гарабажій та Валентина Холявчук; майстерною хореографією вражала Анна Мікірін із братом Іваном.

         На заході також виступили дует «Обрій», ансамблі «Журавка» та «Родина», танцювальний дует с.Ленківці, колектив «Зоряниця», Наталія Регульська, Тетяна Герасимчук.

         Найкращі виступи будуть представлені на обласному етапі фестивалю.

      На завершення свята заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Віолета Бинда вручила всім учасникам фестивалю – людям з особливими потребами – грошові премії, виділені із благодійного фонду «Милосерця».