Буковина автентична

74358962 2486353601649209 5494408940009553920 nТеатр родинної пісні "Ружі" з смт Глибока виборов почесне ІІ місце та грошову премію на фестивалі-конкурсі ім. Євгенії Ярошинскої "Буковина автентична". Вигуками "браво" та гучними оплесками глядацька зала вітала виступ конкурсантів з Глибоччини - сімейного ансамблю у складі Світлани Пожоги, Олени Грищук, Світланки Грищук, а також Даника та Юрчика Грищуків, чия участь у постановці додала емоційної зворушливості композиції. Музичний супровід виступу забезпечив Олексій Юркевич, знаний на Глибоччині автор та виконавець співаної поезії. Фонограму до пісні "Пам`яті жертв голодоморів в Україні" записав художній керівник Глибоцького РБТД Володимир Харитеску. Поетичний текст літературно-музичної композиції про Голодомор і театралізована постановка "Євгенія Ярошинська - збирачка буковинського фольклору" - начальниці відділу культури і туризму Глибоцької РДА. Олена Рєпіна.

Дипломом у номінації "За високий художній рівень виконавської майстерності та відродження давньої буковинської народної пісні" нагородили ще один колектив Глибоцької ОТГ - ансамбль "Калинонька" будинку творчості та дозвілля с. Черепківців, керівник - Надія Заболотнюк.

Фестиваль-конкурс "Буковина автентична" відбувся цього року вперше - 27 жовтня. Він був заснований обласним осередком Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка спільно з управлінням культури Чернівецької ОДА та районним осередком ВУТ "Просвіта" (м. Заставна). Мета конкурсу - відродження та популяризація української народної пісні та творчості відомої буковинки Євгенії Ярошинської. Високоповажне журі обирало кращих з кращих серед понад 20-ти колективів, які виконали близько 40 різнопланових творів. Заставнівська волонтерська сотня гостинно прийняла всіх учасників, а працівники Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля забезпечили урочисте відкриття фестивалю та його проведення на високому організаційному рівні. Відділ культури і туризму Глибоцької РДА висловлює щиру вдячність за підтримку та допомогу голові Глибоцької селищної ОТГ Григорію Ванзуряку, заступнику начальника – начальнику відділу культосвітніх установ, мистецтв та кіно управління культури Чернівецької ОДА Тетяні Шараговій та Вірі Франчук, викладачу Глибоцької музичної, а також всім учасникам.