Глибоччина відзначила 205-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

54206242 2316870085264229 3378757854440718336 nУрочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка відбулися у Глибоцькому районному будинку творчості та дозвілля за участі очільників району - Георгія Придія та Петра Панчука, голови Глибоцької ОТГ Григорія Ванзуряка, представників трудових колективів району, мешканців Глибоччини.

Звучало невмируще Шевченкове слово - твори "Заповіт", "Реве та стогне" у виконанні народного аматорського хору працівників культури Глибоччини (керівник - Георгій Садовей). Пісні про Великого Кобзаря виконав дует бандуристок у складі Ганни Сафрюк та Надії Гнатюк.

Начальник відділу культури Глибоцької РДА Олена Рєпіна розповіла присутнім про результати #КОБЗАРЧЕЛЕНДЖ, який започаткували працівники культури району та закликала усіх краян приєднуватися до його проведення.

Особисті сторінки життя Тараса Шевченка запропонували перегорнути учасниці поетичної театралізованої мініатюри "Жінки у долі Шевченка". У ролі Оксани Коваленко – Лариса Дущак, Ганну Закревську зіграла Алла Сторожук, княжну Рєпніну – Лідія Сандуляк, у ролі Марії Максимович – Олена Сандуляк, Ликерії Полусмак - Ірина Морар.

Очільники району та голова ОТГ привітали жінок із прийдешнім святом 8 березня, вручили грамоти та квіти представницям трудових колективів. У дарунок вихованці аматорських колективів районного будинку творчості та дозвілля підготували святковий концерт. Яскраву презентацію підготувала бібліотекар Глибоцької ЦРБ Лідія Брудер. Провели захід Олена Рєпіна та Петро Мегера, режисер РБТД, актор театру ім. О. Кобилянської, а режисером-постановником свята був директор РБТД Роман Нагірний.