Водохреща у Кам’янці

20190119 12330919 січня православний світ відзначає свято Водохреща. Для християн Водохреще - це свято хрещення Ісуса Христа. Коли Христу виповнилося тридцять років, він прийняв хрещення від Іоанна Хрестителя на річці Йордан. Перекази оповідають, що коли Син Божий виходив з води, небеса розкрилися, і в цю мить на плече його опустився голуб. Це був Святий Дух. Звідси й пішла традиція хрещення у воді.

У мальовничому селі Кам'янка Глибоцького району в день свята відбулося урочисте церковне богослужіння. Після богослужіння вся громада зі співами відправилася до зробленого на річці льодового хреста. На березі річки Серет відбулося ще одне святкове богослужіння, а потім священик занурив у річкову воду хрест під спів хору "Во Йордані хрещуся тобі, Господи...". Ось тепер вода вважається освяченою, і люди набирають з ополонки у принесений із собою посуд свячену воду.Цьогоріч охочих скупатися було дуже багато. Хтось просто вмивався, а хтось окунався з головою. Занурювалися у воду і дорослі, і діти. До освяченої ополонки постійно підходили жителі села, які хотіли скупатися в крижаній воді. На березі облаштували намет для переодягання, а також пригощали усіх охочих бутербродами та гарячими напоями.

За підтримку та надану можливість гідно провести свято організатори висловлюють щиру вдячність голові Глибоцької районної ради Петру Панчуку, сільському голові Йосипу Шмідту, Ользі Кирилюк, Віталію Воробчуку, Юрію Лазоренку, а також усім небайдужим.