Іде Святий Миколай

IMG 20181218 11003919 грудня в Україні відзначають день Святого Миколая, веселе народне свято. Миколай скрізь чинив тільки добро і людей навчав робити так само. За це Бог дав йому силу творити дива. Кожна дитина з нетерпінням чекає на цей день. Миколай-Чудотворець піклується про дітей, направляє їх на праведну дорогу. Діти пишуть йому листи, розповідаючи, що гарного, доброго вони зробили за рік та діляться своїми мріями і бажаннями.

За повір'ям, у ніч з 18 на 19 грудня опускається з неба на землю Святий Миколай-Чудотворець, заходить до кожної оселі і дарує дітям чудові гостинці. Ці дарунки - винагорода за добрі справи.

Напередодні дня Святого Миколая працівники будинку культури та бібліотеки-філії №23 села Кам'янка Глибоцького району організували свято "Іде Святий Миколай" для дітей початкових класів. Розпочали свято ведучі, які розповіли малятам, як цей день святкують в Україні та в інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей. Юні учасники відгадували зимові загадки та брали участь у конкурсах.

***

У день Святого Миколая в будинку творчості та дозвілля села Черепківці відбулося свято для дітей села та учасників естрадної студії "Сяйво". Керівник Надія Заболотнюк підготовила літературно - музичну композицію "Ой, Миколаю, Миколаю". Учасники читали вірші про Святого Миколая, Новий рік та розучували новорічні пісні. А Святий Миколай подарував всім учасникам солодкі гостинці.