Звітували у Волоці

46513629 583238048763693 1999374891958140928 n21 листопада звітувала про свою роботу завідувач бібліотеки-філії села Волока Глибоцького району Марія Загарчук. На заході були присутні секретар сільської ради Волоківської ОТГ Дмитро Загарчук, завідувач методично-бібліографічного відділу Глибоцької ЦРБ Наталя Федорчук, бібліотекар Марія Жижиян, працівники Волоківського БНТД, працівники сільської ради та численні мешканці.

Волока - частинка Буковини, яка має давню історію та багаті традиції. Марія Загарчук розповіла про історію села, історію Волоківського БНТД та бібліотеки. З давніх часів люди, які жили на цій буковинській землі танцювали, співали та передавали своїм нащадкам дивовижну народну культуру, вчили зберігати її та збагачувати.

Недарма кажуть, що Волока – осередок особливої культури, оскільки тут здавна зародилося мистецтво вишивання національних костюмів, яке яскраво відображає увесь колорит рідного села. Про це присутні дізналися не тільки зі слів ведучої, але й побачили у відеопрезентаціях. Прикрасили захід музичними номерами і подарували присутнім чудовий настрій працівники та учасники аматорських колективів будинку народної творчості та дозвілля села Волока.