Творчий звіт у Тереблече

46045290 2242062599411645 2273415735545954304 n10 листопада у будинку національних культур (директор - Дмитро Райляну) та бібліотеці-філії (завідувач - Оксана Мешак) села Тереблече Глибоцького району відбувся творчий звіт. Цей будинок не може не вражати своєю матеріально-технічною базою: велике приміщення з гарним ремонтом, ошатним залом, танцзалом та бібліотекою. Це стало можливим завдяки діяльності голови Тереблеченської ОТГ Валерія Саки.

Працівники бібліотеки-філії у своїй презентації "Культура мого села" акцентували увагу присутніх на видатних особистостях, які почали свій життєвий і творчий шлях саме у цій благодатній місцині. Серед них - народний артист України Іво Бобул, заслужений артист України Михайло Грицкан та багато інших особистостей. Гідними продовжувачами кращих культурних традицій села є діти та молодь. Дмитро Русу - переможець багатьох всеукраїнських і міжнародних фестивалів та конкурсів, був нагороджений поїздкою до Верховної Ради України. Того дня він вкотре вразив своєю віртуозною грою на саксофоні та рідкісному румунському інструменті - "окарена". Не відставав від нього й саксофоніст Максим Єпуре, який надає перевагу класичній та сучасній музиці. Вихованці вокальних гуртків під керівництвом Ауріки Вакарюк Міхай Даскелу, Георгій Лупу захоплювали своєю майстерністю і точністю виконання. Різновікові хореографічні колективи під керівництвом Ауріки Вакарюк не залишили байдужим жодного глядача.

Селе Тереблече – гарний приклад міжнаціональної толерантності, адже тут компактно проживають румуни, українці та поляки. Вже багато років поспіль популяризують польський фольклор учасники колективу "Долина Сірету", керівники - Валентина Вишняк, Людмила Олар. Нині склад колективу – це, переважно, представники підростаючого покоління.

З Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва присутніх привітала головний спеціаліст відділу освіти та культури Тереблеченської ОТГ Оксана Русу. Вона щиро дякувала меценатам та спонсорам, які підтримують культуру на селі.

На завершення заходу до всіх присутніх звернулася начальник відділу культури і туризму Глибоцької РДА Олена Рєпіна, яка наголосила на великому культурному потенціалі громади та розповіла про особливий проект, що діє на Глибоччині за сприяння народного депутата України Григорія Тіміша "Червона доріжка. Діти". Завдяки цьому проекту переможці можуть помандрувати визначними місцями нашої держави.

Свої побажання та зауваження під час обговорення висловили художній керівник Глибоцького РБТД Володимир Харитеску та методист Глибоцької центральної районної бібліотеки Наталія Кульчинська.