Виставка Олександра Літвінова у Білій Криниці

44073018 500363557146686 2331454118243074048 nУ музеї „Світовий центр старообрядництва”, що в селі Біла Криниця Глибоцького району, відкрили персональну виставку живопису члена Національної спілки художників України, чернівчанина Олександра Літвінова.

Олександр Семенович - чернівчанин від народження, одесит за роками навчання, живописець за творчістю, європейський художник за участю у виставках у Польщі, Німеччині, Австрії, Румунії, Україні, Угорщині. До прикладу, у 2009 році у Відні експонувалась його персональна виставка. Художник працює у всіх основних жанрах образотворчого мистецтва, в тому числі сакральний живопис, ікони. Розписував іконостаси кількох чернівецьких храмів.

На відкриття виставки приїхали люди, які шанують творчість митця: начальник відділу культури і туризму Глибоцької РДА Олена Рєпіна, поетеса Олександра Возняк, директор Глибоцькї художньої школи Людмила Тодорюк, працівники Глибоцького центру туризму та екскурсій, централізованої бібліотечної системи, співак Микола Задора з Чернівців, сільський голова Старого Вовчинця Петро Остафійчук. Гарного настрою усім присутнім додав дует „Мелос” (Галина Семенюк-Сисолєтіна та Наталія Чернухіна). Привітала митця директор музею Оксана Дядюшка. Директор Чернівецького центру культури „Вернісаж”, художниця Лариса Куваєва побажала: „Коли ти любиш і життя, і долю, вичерпуючи в радості свій день, то ти виконуєш найвищу волю, піднявшись духом до святих ступень”.

На завершення Олександр Літвінов подарував одну із своїх картин музею „Світовий центр старообрядництва”.

Лариса ДУЩАК