Найголовніші державні свята на Глибоччині

DSC 1715

23 серпня у будинку культури с. Кам'янка Глибоцького району працівники бібліотеки-філії №23 провели свято до 27-ї річниці Незалежності України та дня Державного Прапора України під назвою «А над Україною вишиванка цвіте». 

Ведучі звернулись до присутніх з вітальними словами та побажали їм щастя, миру, добра, злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого майбутнього. Свої найніжніші, найдобріші почуття до рідної держави висловили наймолодші учасники заходу – вихованці місцевого дитячого садка. 

 

***

 З нагоди Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці Незалежності України і 100-річчя Української революції 1917-1921 рр. у будинку творчості та дозвілля с. Черепківців відбулося літературно-мистецьке свято "Моя незалежна країна - вільна, сильна Україна". 

Ведучі - Олексій Гакман і Вадим Топало розповіли про історичні події, що передували здобуттю незалежності. Читці Василь Кушнір, Любов Карпюк та Наталя Клоченко декламували вірші про Україну. З вітальним словом виступила депутат селищної ради, голова громадської організації Ольга Репчук. 

Хвилиною мовчання вшанували всіх героїв і земляків Констянтина Лук'янюка і Віталія Копачука, які загинули на сході України. Квіти лягли до меморіальної дошки героїв. Після урочистої частини присутні мали змогу переглянути драму Юрія Сичова "Голодомор" у постановці Ольги Репчук. 

*** 

У рамках святкування дня Державного Прапора України та 27-ї річниці Незалежності України народний аматорський фольклорний колектив "Калинонька" під керівництвом Надії Заболотнюк взяв участь у VII регіональному фольклорному фестивалі "Невичерпні скарби кодрів барвистих". Учасники Надія Заболотнюк, Вікторія Величко та Діана Гаращюк (керівник - Ольга Репчук) також взяли участь у благодійному концерті "Ми діти твої, Україно" та благодійній акції "Сто троянд для Катрусі". 

У будинку творчості та дозвілля с. Черепківців відбувся дитячий майстер-клас з виготовлення закладок для підручників. Він відбувся за підтримки вокальної студії "Сяйво" та керівника Анни Руснак. Усі охочі мали змогу переглянути фільм "Червоний" а після відпочити на дискотеці.