На Глибоччині відбувся Міжнародний турнір з амрестлінгу “Hlyboka Arm International”

8Глибоцький район не так уже й часто приймає змагання з титулом “міжнародного”. Однак, час від часу подібні престижні турніри у нас все ж таки відбуваються і викликають неабиякий ажіотаж. Власне, саме таким престижним та інтригуючим був і міжнародний турнір з амрестлінгу “Hlyboka Arm International”, який відбувся у суботу, 30 червня, в рамках відзначення 580-ї річниці від дня першої писемної згадки про Глибоку.

Планувалося, що ці змагання пройдуть на площі у центрі селища, однак, у зв’язку із несприятливими погодніми умовами, довелось змінити локацію їхнього проведення на районний будинок творчості та дозвілля. І якщо у місце проведення турніру погода змогла внести свої корективи, то у всьому іншому – аж ніяк. І організація, і видовищність, і боротьба – все було у кращих спортивних традиціях та однозначно заслуговує характеристики зі знаком “плюс”.

Перед початком турніру до учасників та вболівальників зі словами вітання звернулися голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк, мер міста Сірет (Румунія) Адріан Попою, президент та віце-президент Федерації Армспорту України Маріус Байка та Володимир Дорош. А після хвилини мовчання у пам’ять про тих, хто загинув за незалежність нашої держави, та гімнів країн-учасниць (України, Румунії та Молдови), за справу взялися спортсмени. Щоправда, перша битва була досить незвичною – мер міста Сірет Адріан Попою кинув виклик” своєму глибоцькому колезі Григорію Ванзуряку. У цьому символічному поєдинку мерів, як і годиться, перемогла дружба. Надалі ж дружбою, як то кажуть, і не пахло. На двох столах, за якими проводився турнір, панували безкомпромісність та велика жага до перемоги. Хоч надворі було досить холодно, але у приміщенні Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля атмосфера панувала гарячою, адже на кону стояли не тільки власне реноме та престиж країни, але й непогані грошові призи (і не тільки), про які подбали організатори.

Змагальна програма глибоцького турніру була вельми насиченою та передбачила участь як чоловіків, так і представниць прекрасної половини. Зокрема, чоловіки виборювали звання найкращого на правій руці у вагових категоріях 60, 75, 85, 95 та 95+ кг, а також на лівій руці в абсолютній ваговій категорії. Жінки, натомість, змагалися на правій руці у вагових категоріях 60 та 60+ кг і у тій же абсолютній ваговій категорії на лівій руці.

У таких умовах, звичайно, ніхто не хотів упускати перемогу із рук. Це й довели декілька добрих годин красивої та інтригуючої боротьби. Але, зрештою, переможець має бути один, хоча на перемогу заслуговують усі.

Глибоцький міжнародний турнір з армрестлінгу вдався на славу. І за це треба дякувати, насамперед, спортивним майстрам з України, Румунії та Молдови, які подарували публіці у суботній день справжнє шоу. Ну і, звичайно, тим, хто організував це шоу у смт.Глибоці та доклав руку, аби воно відбулося на найвищому рівні.