На Чорнобиль журавлі летіли…

 На Чорнобиль журавлі летіли…До 32-х роковин Чорнобильської трагедії у Глибоцькій районній державній адміністрації відбулися поминальні заходи. Голова Глибоцької РДА Георгій Придій, звертаючись до присутніх зазначив: « Чорнобиль - це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок не стільки конкретному суспільному устрою, скільки усьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством, як найбільша техногенна катастрофа в історії людства».

На згадку про Чорнобильську трагедію, яка залишила чорний відбиток в історії нашої країни, працівники відділу культури і туризму Глибоцької РДА підготовили історичну довідку «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі». Представники трудових колективів Глибоцького району поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильської АЕС.

 ***

 26 квітня… У пам’яті українського народу - це день чорнобильського лиха.

 Практично усі, хто першими включилися в боротьбу з пожежею, дістали небезпечні для життя дози опромінення. Всі вони посмертно відзначені високими нагородами…

 У Глибоці працівники бібліотеки-філії №23 спільно з працівниками будинку культури c. Кам’янка приєдналися до вшанування 32-ї річниці Чорнобильської трагедії. Щоб згадати цю сумну дату, запросили учнів Кам’янської ЗОШ. Доповненнями до заходу були чисельні документальні світлини та відеозаписи, а також книжкова виставка “На Чорнобиль журавлі летіли…”