Мудрість і доброта у нього в душі

 Мудрість і доброта у нього в душіСвяткова подія відбулася у Глибоці. На творчому вечорі «Мудрість і доброта у нього в душі» вшановували журналіста, публіциста, редактора, члена Національної Спілки журналістів України Миколу Шапку. Ця талановита, творча, залюблена у свій рідний край людина відсвяткувала славний піввіковий ювілей.

 Зі щирими словами привітань, подарунками до ювіляра звернулилися народний депутат України Григорій Тіміш, заступник голови Глибоцької районної ради Віталій Гуменний, заступник голови райдержадміністрації Ілля Лопуляк, секретар селищної ради Глибоцької ОТГ Олена Бадюк, секретар Йорданештської сільської ради Мар’яна Савюк, начальник сервісного центру пенсійного фонду району Іван Крецу, голова Спілки ветеранів Глибоцького району Сільвіян Бойко, головний лікар Глибоцької районної центральної лікарні Іван Шкробанець.

 Теплими словами вдячності та найкращими привітання звернулися колеги по роботі - Василь Гейніш та Лариса Дущак, а також хороші друзі - заслужений працівник культури, соліст народного аматорського оркестру народних інструментів Микола Мінтенко та композитор, музикант Дмитро Ігнат.

 До букету привітань долучилася керівник літературно-мистецької студії «Витоки» Олександра Приходько-Возняк, яка подарувала пану Миколі свою збірку «Поклик». Приємним сюрпризом для ювіляра стало пряме включення через Інтернет Віталія Зегрі, головного редактора Всесвітньої служби «Радіо Україна», який був талановитим учнем Миколи Ауреловича.

 У ювіляра є ще один талант від Бога – писати вірші. В них він оспівує і прославляє свою маленьку Батьківщину і тим самим несе любов і світлі почуття до України. Микола Шапка є автором поетичних збірок «Роса поцілунку», «Тут моє серце», співавтором, редактором 80-ти поетичних збірок та прозових книжок. Наприкінці творчого вечора начальник відділу культури і туризму Глибоцької райдержадміністрації Олена Рєпіна присвятила ювіляру акровірш, який й продекламувала, а працівники бібліотеки долучилися до привітань і заспівали «Многая літа».

 Святковий захід супроводжувався презентацією «Фото з власного архіву» та буктрейлером «Редакторська стежина Миколи Шапки». Усі охочі також мали змогу ознайомитися з тематичною книжковою виставкою.