Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Aprile/8
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Aprile/8

"Перехрестя добра"

 

Благодійний концерт «Перехрестя добра» за участю вірян протестантських конфесій Глибоччини організували та провели працівники відділу культури і туризму Глибоцької РДА.

9 квітня по всій Україні тривали потужні фінальні акції Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця", до проведення яких долучилися й представники Глибоцького району. Цього року Україна на державному рівні відзначає 500-річчя початку Реформації у Європі. Три протестантських конфесії - Адвентисти сьомого дня, Євангельські християни баптисти та Християни віри євангельської п`ятидесятники протягом року об`єднуватимуть свої зусилля у соціальних проектах та акціях. Одну з них провели 9 квітня у Глибоцькому районному будинку творчості та дозвілля.

«Мета цьогорічного збору коштів у представників благодійного фонду «Серце до серця» - придбання обладнання для діагностики та лікування вад зору у дітей», - розповіла директор Регіонального представництва фонду в Чернівецькій області Анна Рибарчук.

До учасників заходу звернулися голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій, начальник загальноорганізаційного відділу районної ради Олена Сторожук, секретар Глибоцької ОТГ Олена Бадюк. Очільники Глибоччини від імені колективів також зробили свій внесок у благородну справу.

Про діяльність своїх громад у Глибоцькому районі та на Буковині розповіли керівники протестантських церков. Пастори церкви Християн віри євангельської Іван Величко та Федір Горда поділилися власними здобутками на освітянській ниві. Вони проводять інтерактивні бесіди зі шкільною молоддю стосовно профілактики шкідливих звичок та активно залучають учнів та вчителів до вивчення Святого Письма завдяки конкурсу «Знавці Біблії», головним призом якого є поїздка до Ізраїлю.

Пастор громад Адвентистів сьомого дня Василь Жолобчук розповів про діяльність санаторіїв, що є у власності церкви, в яких навчають дотримуватися здорового способу життя, про школу і дитячий садок при церкві, про допомогу учасникам АТО та про активну співпрацю з волонтерами.

Пастори церкви Євангельських християн баптистів Іван Жиряд та Сергій Данилюк розповіли про участь у соціальній підтримці незахищених верств населення. Поділився власними думками про ідеї Реформації, що змінили світ кандидат філософських наук Роман Онофрійчук.

Своїми виступами присутніх потішили учасники молодіжного хору церкви Християн віри Євангельської громади села Кам`янка, ансамбль бандуристів «Буковинська перлина» церкви Адвентистів сьомого дня, молодіжні дуети громад села Стерче та Слобідка церкви Євангельських християн баптистів, Анна Рибарчук та вихованці будинку творчості дітей та дозвілля. Провели захід начальник відділу культури і туризму Глибоцької РДА Олена Рєпіна та учасник АТО Олег Косар.

{gallery}2017/Aprile/8{/gallery}