У Глибоцькому краєзнавчому музеї відкрито нову тематичну експозицію

У Глибоцькому районному краєзнавчому музеї відкрилася пізнавальна, патріотична експозиція «УПА – історія нескорених», приурочена 74-й річниці створення УПА та 40-й річниці створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод.

Експозиція знайомить відвідувачів з метою створення ОУН-УПА, з глибочанами – ветеранами ОУН та їхніми спогадами. Серед виставкових матеріалів - фотографії, вирізки з газет, листівки ОУН, «бофони» - гроші ОУН тощо. Окремо творці експозиції вшанували пам’ять загиблих провідників ОУН, воїнів-побратимів УПА – мешканців району, які загинули у боротьбі за незалежність України. Експозицію створено спільно з головою районного товариства політв’язнів і репресованих Марією Майщук, яка розповіла про діяльність товариства на Глибоччині та про захист прав політв’язнів.

        «Експозиція є актуальною і в наш час, коли достойні нащадки бійців Української повстанської армії, молоді та хоробрі українські воїни захищають східні кордони від ворога», - відзначила директор музею Анжела Жижиян.