Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/September/28
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/September/28

«Я родом з букового краю…»

 «Я родом з букового краю…», - тематичну експозицію під такою назвою нещодавно відкрили у Глибоцькому районному краєзнавчому музеї. Вона присвячується буковинській письменниці, художниці, вишивальниці та писанкарці Домці Ботушанській, яка народилася 18 вересня 1912 р. у Глибоці.

         Експозиція знайомить відвідувачів з життєвим і творчим шляхом видатної краянки, з глибоцьким та запорізьким періодами її життя. Творчий шлях Домки Сидорівни розпочався у 20-х роках ХХ ст. й тривав майже сім десятиліть. Вона написала більше сотні статей, дві п’єси, близько ста новел, спогадів, автобіографічний роман «Підземний дзвін», виданий посмертно у 2012 р, створила більше 70 картин. В одному з останніх есе «Напоум їх, Великий Боже…» вона вчила своїх співвітчизників дорожити рідною, все терплячою ненькою-Україною. Власне, це було девізом усього життя різнобічно обдарованої глибочанки.


 {gallery}2016/September/28{/gallery}