Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/March/14
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/March/14

IV регіональний фольклорний фестиваль "Мерцишор"

 

Щороку у березні румуни та молдавани відзначають свято приходу весни- «Мерцишор». За традицією в цей час люди чіпляють на свій одяг червоно-білі кутики, які носять упродовж місяця.

6 березня у будинку культури с. Йорданешти Глибоцького району відбувся IV регіональний фольклорний фестиваль «Мерцишор», який зібрав найкращих співаків та музик, танцюристів та фольклористів з усієї Глибоччини.

Присутніх на заході привітали голова Глибоцької РДА Г. Придій, голова Глибоцької районної ради П. Панчук, Йорданештський сільський голова Г. Лютик та Генеральний консул Румунії в Чернівцях Е. Молдован. Вони бажали гарної весни, успіхів, радості та благополуччя. Також не забули й про свято 8 березня та наголосили, що на Буковині живуть найгарніші жінки в Світі.

Захід розпочався виступом аматорського чоловічого хору с. Йорданешти.   На згадку про цьогорічний фестиваль всім учасникам було вручено дипломи. Упродовж того святкового дня учасники та гості свята дарували один одному мерцишори. Даруючи один одному ці маленькі червоно-білі талісмани, люди говорили: «Живіть і розквітайте, як яблуні в серці весни». Існує старовинне повір'я, якщо 31 березня розвісити мерцишори на квітучі фруктові дерева і загадати бажання, воно обов'язково здійсниться.

 

{gallery}2016/March/14{/gallery}