Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Marsh/1
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Marsh/1

Славний «Алунелул» святкував 40-річчя

26 лютого у будинку культури села Горбова Герцаївського району зібралися майже всі місцеві жителі та почесні гості, щоб відсвяткувати славний ювілей - 40-річчя від дня створення відомого народного аматорського  ансамблю танцю “Алунелул” (керівник – Юліан Буздуга).

Святковий концерт розпочався з одночасного виступу учасників семи вікових груп ансамблю. На сцені та у глядацькій залі танцювало більше сотні артистів, найстарші з яких представляли перший склад колективу, який уперше вийшов на сцену вже у далекому 1977 році. Серед учасників цього дійства була й ідейний натхненник, заслужений працівник культури УкраїниМарія Буздуга,яка протягом 40 років завдяки своєму ентузіазму, енергетиці та важкій праці робить із звичайних людей майже професійних танцюристів.

У своєму виступі одна із засновниць ансамблюОлена Ворнянузазначила, що культура в селі активно розвивається завдяки сімейним династіям, у яких по три-чотири покоління танцюють, співають або грають у театрі.

Під час урочистої концертної програми глядачів своїми виступами потішили музичні колективи і солісти-вокалісти місцевого будинку культури та народний аматорський оркестр народних інструментів “Валя Прутулуй” під керівництвомДмитра Скалка.

На заході були присутні представники районної та обласної влади, які щиро дякували за добру організацію концерту. У своєму виступі міністр-радник Генерального консульства Румунії в ЧернівцяхІонел Іванщиро зізнався, що направду ще не бачив такого феєричного дійства за все життя. Дипломата приємно здивував той факт, що на сцені серед танцюристів був й голова Герцаївської районної радиВалентин Якобан.

Маємо надію, що у майбутньому учасники цього чудового ансамблю відсвяткують ще багато ювілеїв, а талановиті горбівські ґазди будуть прикладом для інших.

 

{gallery}2017/Marsh/1{/gallery}