Прем’єра «Памфіру» в Чернівцях

1_121 березня в Чернівцях відбувся допрем‘єрний показ фільму Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір». Довгоочікувана прем‘єра, яка вибухнула в Каннах та на багатьох кінофестивалях Європи, нарешті, з 23 березня вийшла в широкий прокат в Україні. Частина зйомок відбувалася саме на Буковині. І нам вдвічі приємно було насолоджуватися якісним, глибоким, сучасним українським кіно. Картина розповідає не про війну, хоча тут і присутній рядок про конфлікт на Сході, а й висвітлює історію сімейної трагедії, яка легко знайде відгук у багатьох глядачів з різних країн.

Традиція Маланки, маски, образ тварин майже в кожному кадрі, світло та операторська зйомка, фінальна музика - це все наштовхує, на те, щоб ще і ще переглядати картину та занурюватися глибше всередину себе.

Прекрасний акторський склад картини: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк, Зіновій Симчич.

Хочеться також відзначити, як майстерно Олександр Яцентюк втілює архетип чоловіка-героя. Адже герой – це, в першу чергу, виклик. Він прагне інстинктивно захистити та надихати інших. Це викликає хвилю емоцій та ствердження, що це кіно «на часі» для України та всього світу.

Кіновідділ БЦКМ рекомендує до перегляду, бо це фист файне кіно!

Ділимося розкладом сеансів стрічки «Памфір» в Чернівцях:

- кінопалац ім. О. Кобилянської, вул. Кобилянської, 14. (18:20);

- кінотеатр starmax.cv, вул. Головна, 119-б (12:00 та 18:40).