Таємниці полонинського молочарства і сирної пластики, історія бринзи в Україні, найцікавіше про «молитву на молоці» та молочні купелі, яким є образ кози, вівці та корови в українській традиції та які пастуші обряди перейшли в дитячі ігри? Про це йшлося на етнографічній студії від проєкту «Спадщина» Буковинського центру культури і мистецтва «Перший смак світу. Молоко в нашій традиції».
Заняття провела кандидатка філологічних наук, кураторка етнографічного проєкту “Спадщина” Буковинського центру культури і мистецтва Іванна Стеф’юк. Захід відбувся у «Гончаренко-Центрі. Чернівці» у рамках традиційних відкритих лекторіїв.
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/7575-etnohrafichna-studiya-pershyy-smak-svitu-moloko-v-nashiy-tradytsiyi.html#sigProGalleriadd3e7d1d44