Які страви з проєкту «Смаки Буковини» мають виразний дністровський колорит, у чому феномен села Нагорян та ткалі-легенди Вікторії Китайгородської, чим особливі гончарство та оздоба житла північної Бессарабії і як це перегукується з Поділлям, як звучать напівмагічні співанки-хроніки з Прилипча та які таємниці приховує фольклор затоплених сіл?
Про це йшлося у свіжій етнографічній студії «Дністровський портал. Душевні глибини етнографії“. Цей проєкт спільний від «Гончаренко-Центру. Чернівці» та етнографічного проєкту «Спадщина» Буковинського центру культури і мистецтва.
Йшлося також про традиції випасання худоби на бессарабських стинах – нагадаємо, віднедавна це нематеріальна культурна спадщина України. Для дистанційного заглиблення у колорит північної Бессарабії радимо переглянути такі відео від каналу «Узол і Манько: надихаємо на подорожі»:
https://www.youtube.com/watch?v=hjMKdTuT_As
https://www.youtube.com/watch?v=NmhUuOcaU6c
Сторінку проєкту «Смаки Буковини» можна знайти за посиланням: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064211640339
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/7489-dnistrovskyy-portal-dushevni-hlybyny-etnohrafiyi.html#sigProGalleria7efc2de8fb